Valikko
Valikko

Marek Aivila

Account Business Manager

Marek aloitti työt InfoCarella (nyk. Onitio) vuonna 2009 vuokratyöntekijänä, josta noin vuoden päästä hän siirtyi InfoCaren kirjoille. Marekin ura InfoCarella alkoi lähitukiasiantuntijan roolista Nokia asiakkuudessa sekä jatkui siitä niin sanottuihin pienasaikkaisiin autoilevana lähitukena, joita sitten olikin satoja ympäri Uudenmaan. Osa niistä oli kiinteitä päiväsopimuksia, tikettipohjaisia sekä tuntipohjaisia sopimuksia. Työtehtävätkin olivat kaikkea hiiren vaihdon ja palvelintuen väliltä.

Koska salibandy harrastus ja valmentaminen vei paljolti Marekin aikaa, ei uralla eteneminen toisiin työtehtäviin ollut ajankohtaista. Eteen kuitenkin tuli mahdollisuus siirtyä muihin tehtäviin jossa vastuu kasvoi ja Marek tarttui tilaisuuteen ja loikkasi asiakasyrityksellämme Palveluvastaavan rooliin. Tämän pestin jälkeen hän siirtyi Vantaalle projektikoordinaattoriksi ja pääsi mukaan vastaamaan muun muassa Gigantin ja Kicksin kanssa tehtävistä valtakunnallisista projekteista. Eräänä päivänä ovi aukesi HUSissa ryhmänohjaajan / Kympin paikkaan ja Marek kun näkee kaikessa vain mahdollisuuksia niin tarttui hän tähänkin. Siinä tehtävässä vierähti jonkun aikaa, kunnes aukeni paikka kyseisen asiakkuuden tiimikoordinaattoriksi. Seuraava mahdollisuus olikin ihan nurkan takana kyseisessä asiakkuudessa toimivan esihenkilön jäädessä eläkkeelle. Näin Marekista tuli vuokratyöntekijästä esihenkilö.

Marek on kotona sekä isä että avopuoliso. Töissä hän pyrkii olemaan sama kaveri kuin vapaa-ajallakin. Huumori on aina vahvasti mukana arjessa, mutta toki joskus asioihin suhtautua myös vakavastikin 😉Työt hän pyrkii tekemään samalla intensiivisyydellä niin töissä, kuin myös kotona vapaa-ajalla. Oli kyseessä sitten prosessien suunnittelu tai tiskaaminen niin lopputuloksen täytyy olla kiitettävä.

Marekin nykyinen rooli on monimuotoinen ja toista samanlaista ei Onitiolta löydy. Nykyroolista löytyy esihenkilövastuuta, tulosvastuuta sekä tuotannollista vastuuta. Tyypillinen työpäivä pitää sisällään asiakaspalavereita sekä jatkuvaa kanssakäymistä sisäisten tukiryhmien kanssa, unohtamatta tärkeimpiä eli niitä ihmisiä kenen kanssa töitä tehdään.

Marekin vahvuuksiin kuuluu muun muassa eri kokonaisuuksien ymmärtäminen ja kokemus monesta eri roolista, työtehtävästä sekä laaja näkökenttä useasta eri asiakkuudesta. Kustannustehokas ajattelutapa on myös kulkenut aina matkassa, joka näkyi työssä jo lähitukiaikana jolloin hän pohti muun muassa ajoreitit aina kustannustehokkaaksi. Työssä häntä motivoi yhdessä tekeminen ja onnistuminen. Vaihtuvat työtehtävät sekä mahdollisuus päästä vaikuttamaan asioihin ja muokkaamaan työympäristöä, on saanut Marekin viihtymään Onitiolla. Joskus on sanottu jopa firman mieheksi.

Mieleenpainuvin tilanne, johon Marek on uransa aikana törmännyt tapahtui hänen lähitukiaikana. InfoCarelle oli tullut uusi asiakkuus ja etätuki oli siihen aikaan melko uusi palvelu. Kerran Marekin puhelin soi noin kuuden aikaan illalla, kun Marek oli jo lähteny töistä ja oli juuri autossa matkalla kotiin. Apua kaipaava asiakas pyysi Marekkia ottamaan etäyhteyden puhelimen välityksellä autosta käsin asiakkaan tietokoneeseen. Tämähän ei tietenkään ollut mahdollista, vaikka Marek olisikin asiakasta mielellään auttanutkin.