Valikko
Valikko

Tomi Välimäki

People Manager

Tomi Välimäki aloitti työt InfoCarella (nyk. Onitio) vuokratyöntekijänä. Tällä hetkellä hän työskentelee People Managerin roolissa. Tämän lisäksi hän toimii muiden People Managereiden tukihenkilönä ja linkkinä HR:ään. Hän on myös vetovastuussa kahden viikon välein pidettävistä PEM-palavereista, joissa keskustellaan esihenkilöasioista. Tomin oma tiimi toimii metro alueella eli Uudenmaan alueella yhdeksässä eri lokaatiossa.

Vapaa-ajalla Tomi tykkää urheilla ja viettää aikaa kavereiden kanssa. Musiikki on myös lähellä sydäntä ja Tomin voi myös bongata soittamassa kitaraa silloin tällöin.

‍Millainen on tyypillinen työpäiväsi? Tärkeimmät työtehtäväsi? ”Tärkeimpänä tehtävänä on varmistaa, että omalla tiimillä kaikki sujuu hyvin. On pidettävä huoli siitä, että jokainen tiimiläinen on siellä, missä pitääkin ja resurssointi on kunnossa. Kaikille on selvää, missä pitää olla ja minäkin päivänä. Muuten tyypilliseen työpäivään kuulu one to one keskusteluja, toiminnan suunnittelua, sisäiset säännölliset palaverit sekä kentällä asiantuntijoiden luona vierailu.”

‍Miten päädyit Onitiolle töihin? ”Opiskelin Metropolian ammattikorkeakoulussa vuosina 2007-2013. Vuonna 2012 päädyin InfoCarelle Windows 7 roll-out -projektiin Baronan kautta. Vuoden päästä minut sisäistettiinkin talon omille kirjoille. Tämän jälkeen työskentelin erilaissa lähituen tehtävissä eri asiakkuuksissa vuoteen 2017 asti.

2017 siirryin tiiminvetäjän rooliin ja sillä tiellä ollaan oltu nyt viisi ja puoli vuotta. Tiimin vetäjän uran alkupuolella kävin lähiesihenkilön ammattitutkinnon, jonka jälkeen olen opiskellut vielä johtamisen ja yritysjohtamisen eritysammattitutkinnon. Ja tässä sitä nyt ollaan. Olen päässyt esihenkilöroolissa tekemään paljon yhteistyötä HR:n kanssa ja olemaan tuki muille People Managereille.”

‍Mikä työssäsi motivoi eniten? Mikä sinut saa viihtymään Onitiolla? ”Loistavat työkaverit ja hyvä porukka. Onitiolla on myös todella hyvät vaikutusmahdollisuudet asioihin ja kaikkien ajatuksia kuunnellaan. Todella paljon pystyy myös itse vaikuttamaan siihen, miten tekee omat työt. Ihmiset on kuitenkin se paras osa tätä työtä!”